Letos trávíme hodně času u mé mamky. Od půlky dubna skoro každý víkend. Už jsme všem začali říkat, že
jezdíme na chalupu! Hups... :)
Takže tyhle jahody z mamčiny zahrádky... Neuvěřitelně červené, i vevnitř, vonící na dálku, šťavnaté, krásné a masité jako z reklamy. Jenže tyhle jsou bio, netušej co to je hnojivo! Ze záhonu rovnou do pusy jsou nej. Při troše dobré vůle se občas dostaly až do kuchyně...
První, co jsme s nimi udělaly (já a Elí) byl dort podle receptu úžasné Lucky. Poprvé v životě jsem si podala ruku se Solamylem, speciálním tvarohem o kterém jsem předtím netušila, že existuje a s želatinou. Navíc máme zatím starou plynovou troubu, která ani neukazuje stupně. Byl to pro mě zkrátka zážitek nejen po gurmánské stránce. :) Ale pochvalu jsme sklidily.
Další várka jahod nás vyzvedávala na letišti, když jsme se vrátili dovolené. Byly z nich tvarohové knedlíky "lenoch styl". Pazi řekl, že se fakt nemůže rozhodnout, jestli je tahle verze upgrade nebo downgrade. Knedlíky ala noky a jahody nasypané bokem. Co byste řekli? Za mě rozhodně up!!!
Později jsme tvarohový knedlíky dělali ještě několikrát. Zopákli jsme původní verzi a zkoušeli jsme také část jahod rozvařit, takže v talíři byla typická jahodová polívka. Za mě byly knedlíky nejlepší prostě se studenýma čerstvýma jahodama a jenom kapičkou másla.
A dál? Palačinky jsou u nás poslední dobou jedno z Top rychlojídel. Takže samozřejmě palačinky s jahodama byly. Eli si objednala taky krupicovou kaši s jahodama a čokoládou. Dostala mě úplně, když z toho 1/4 litru kaše + toho všeho na ní nezbyla ani lžíce pro mě.
Samozřejmě na denním pořádku byla zmrzlina (jakákoliv z mrazáku) s jahodama a máme domácí marmeládu. Popustili jsme jednou fantazii a přemýšleli, co ještě by se s těma jahodama dalo ... Já nejvíc bojuju se slintáním, když pomyslím na jahody se salkem.
A teď. Vzhůru do třešní, meruněk, broskví a borůvek. A melounů z dovozu. Miluju léto!!!
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za komentáře. Čím víc jich bude, tím víc vám budu psát! :)