neděle 27. září 2015

Kunratické vinobraní

O víkendu jsme po dlooouhé době zůstávali doma. Plán úplně nebyl, věděla jsem o několika zajímavých akcích všude možně po městě, ale nechávali jsme věcem volný průběh. A tak jsme v sobotu před polednem vyrazili na akci, ze které se vyklubala super záležitost.

Kunratice leží nedaleko, možná jste o nich slyšeli v souvislosti se samosběrem jahod? Od malička to místo znám, jezdívali jsme tam nejen pro jahody, ale i do cukrárny, když jsme se vraceli ze zahrádky kousek za městečkem. V Kunraticích je nádhernej kostel sv. Jakuba, kde ségra v době působení v dětském sboru každoročně na Vánoce zpívala, o adventech a o Štědrém večeru. Rybovku mám pod kůží! :)
V poslední době se ze staré prodejny jahod stala moderní vyhlášená speciálka na ovoce a zeleninu, Kunratická stodola, která má pobočku i v Centru Chodov. Městečko si zachovalo původní tvář, ale stavby jsou v perfektním stavu, opečovávané. K zachované cukrárně a zahradnictví přibyly podniky jako Food Story a Lokál z řetězce Ambiente. Když to takhle sčítám, napadá mě, že tady si lidé opravdu umějí dopřát dobroty!! Kunratice disponují i zámečkem obklopeným od silnice tvrzí, kde sídlí několik dalších restaurací, ale třeba i bazén pro miminka. Za zámkem pak najdete velký park. A právě na jeho krajíčku se konalo už 5. Kunratické vinobraní. Tentokrát v termínu 25.-27.září.


U vstupu jsme zaplatili 2x 50,- a 20,- za brandovanou skleničku na památku a hned to stáčeli ke koníčkům. O kousek dál bylo hlavní pódium, kde se odehrával super program pro děti. Jedna soutěž za druhou, divadlo, taneční vystoupení, dogdancing, tombola ve které vyhrává každý! Chvilku jsme se tady usadili s kuřecím stejkem a klobáskou k obědu, obojí bylo výborný, poctivě masový! A pak už jsme vyrazili podel stánků a brali je postupně: Pálava, Burčák, Trdlo, sladké Churros s čokoládou, dětský koutek a malování na magnety, skákací hrad a bez balónku jsme domu jít nemohli. Myslím, že fotky vydají víc než slova. Bylo nám prostě moc hezky a příští rok sem rozhodně zamíříme zas.
PS: Několik stánků jsme pro velké fronty přeskočili, např. focení s dýněmi a malování na obličej. A samozřejmě spoustu vínečka. 
Příště vyrazíme MHD!!! :)






V tombole bylo prodáno 200 lístků a všechny byly výherní.

Pazi frontí na trdlo

španělské Churros s čokoládou á 70,-
malování na magnetky á 30,-
Modrokoníkové dítko :)



Kuba miluje červenej burčák! Půllitrovka domů.
 
Eli v sedmém nebi

parkování na pohodu hned na místě, ale příště jedeme MHD!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za komentáře. Čím víc jich bude, tím víc vám budu psát! :)